Hayalinizdeki gün artık gelmiştir. Hayatınıza yeni bir başlangıç yapacağınız o günün unutulmaz olması için profesyonel bir organizasyon yapmayı planlıyorsanız bu yazıyı mutlaka sonuna kadar okumanızı tavsiye ediyoruz. Peki kusursuz bir düğün organizasyonu nasıl yapılır ?
Aslına bakarsanız bir düğün organizasyonu için gerekli olacak bir çok faktör vardır. Bunlar düğün mekanının seçilmesi, gelinlik seçimi, aksesuar seçimi, dans kursları, damatlık seçimi, gelin arabasının seçimi, fotoğraf çekimi, düğün videosunun hazırlanması, Müzik, ışık ve ses sisteminin seçimi gibi bir çok kıstasın bir araya gelmesi ile kusursuz olacaktır. Ancak Türkiye şartlarında bu bütünün bir araya gelmesi son derece zor olsada şartları uygun hale getirmekte kendi elimizdedir.
İyi bir düğün organizasyonu için profesyonellere başvurmadıysanız, düğünden en az 4 ay öncesinden bir planlama yapmalısınız. Hayallerinizi bu plana uygun hale getirmeli ve bu anın gelmesi için sabırsızlıkla beklerken planınızı sürekli gözden geçirmelisiniz.
1. Adım : Öncelikle evlenecek çiftimiz nasıl bir düğün istiyorlar bunu göz önünde bulundurmak gereklidir. hayallerinizden, hayatla ilgili tercihlerinizden, zevklerinizden yola çıkarak birlikte ve kendinize özgü bir konsept yaratınız.
2. Adım : Davetli listenizi oluşturunuz.
3. Adım : Mekan seçimi ve buna bağlı olarak oluşturulacak konseptin hazırlanması. Bir salonda mı düğün yapmak istiyorsunuz, yoksa bir bahçede mi veyahut bir restorantta mı ? Bunu iyi belirleyip mekanı dekore etmenizde fayda vardır. Ayrıca mekanın davetli listesine göre dizayn edilmesi de çok önemli ve iletişim koordinasyonunun da sağlanması gerekmektedir.
Pasta ve isteniyorsa misafirlere verilecek hediyenin seçimini ve masa süslerinin tasarımını yapmak.
Çiçek seçimi ve nikah masası dekorunu belirlemek.
Gelin ve damatla birlikte giriş, nikah töreni, ilk dans ve pasta müziği seçimlerini yapmak.
Canlı müzik alternatiflerini değerlendirmek.
Düğün masasının hazırlanması
En önemli şey uyum, ahenk ve şıklık. Mutlaka bir konseptte karar kılınmalı. Masayı çok fazla kalabalıklaştırmadan özel günün tüm işlevlerini ve anlamını masa üzerine yansıtabilmek ise işin püf noktası. Masanın bir vitrin olmadığını hatırdan çıkarmamak lazım. Yani davetlilerin yemeklerini yerken, dans edenleri seyrederken ya da aynı masada karşıdan karşıya sohbet ederken rahat edebilmelerini sağlamak çok önemli.
Tavsiye :
Öncelikle aynı dili konuştukları ve çalışmak istedikleri bir organizasyon şirketine karar vermeleri ve kendilerini iyi ifade etmeleri çok önemli. Düğün organizasyonu genelde kadınların üzerinde kalıyor. Ama erkekler de işin tüm adımlarında gelin adayının yanında yer almalılar. Aileler ise “Biz bu işin altından kalkarız” düşüncesine kapılmadan mutlaka bir organizasyon şirketiyle çalışmalılar zira başaramamış olmanın üzüntüsünü yaşayabilirler. Unutulmamalı ki mutluluk paradan önce gelir ve para ile satın alınamaz.