Koltuk altında ter kokusu genellikle yediğimiz besinlerden kaynaklanmaktadır. Soğan çinko içeren besinler lifli besinler ter kokusunun oluşumunu olumlu yönde etkiler. Bu yüzden koku oluşumunu istemiyorsak bu tarz besinleri az tüketmeliyiz. Ayrıca vücudumuzdaki dengesizlikte ter kokusuna sebep olabilir.
Terlemeyi en aza indirmek için bu bölgedeki tüyleri almak, gün içinde sık sık sabunlu suyla yıkamak da gerekir. Ter kokusu ne kadar az ise o bölgedeki bakterilerin sayısıda o kadar az demektir. Yediğimiz besinlere dikkat etmenin yanı sıra giydiğimiz giysilere de dikkat etmemiz gerekir. Pamuklu ürünler tercih edilmelidir. Eğer bu yöntemlerin etkili olmadığını düşünüyorsanız kesin ve etkili bir çözüm olan koltuk altı botoksunu tercih edebilirsiniz.
Bitkisel çözümlere de başvurulabilir. Karbonat, ada çayı ve mısır unu koltuk altı nemini azaltır. Bunları sürebilirsiniz. Koltuk altı bakımına da dikkat edilmelidir. Tüylerden kurtulmak için epilasyon, ağda ya da jilet kullanabilirsiniz. Eğer jilet kullanacaksanız uygulama sonrası aloe veralı jel kullanarak kokuyu engelleyebilirsiniz. Şayet ağda yapıldıysa uygulama sonrası bebek pudrası veya limon sürerek kararmayı önleyebilirsiniz.
Koltuk altı alımı sonrası kızarıklık oluşuyorsa alkol içeren ürünler kullanmayın. Bunlar daha çok tahriş eder ve kızarıklığı arttırır. Epilasyon sonrası güneşe maruz kalmamaya özen gösterin.