Rahmin büyümesinden dolayı göbek daha çok yer kaplamaya başlayacaktır. Bu durum midenizi üst tarafa doğru itme eğilime sebep olacak bu da geçici mide reflüsüne sebep olabilir. Zaman ilerledikçe hamileliğin başlarında olan yorgunluk hissi kaybolacak, daha enerjik ve güçlü olmaya başlayacaksınız. Mide bulantılarını artık geride bırakacağınız zamanlardır. Bu arada fazla enerjiyi harcamak için yorucu aktiviteler yapmaktan sakının.
Karın daha belirgin hale gelmeye başlayacaktır. Hamileliğin 14. haftasında anne adayları kendilerini çok sıcak hissedebilirler. Bu zamanlarda annelerin cildi yumuşak, berrak, saçlar kalın ve parlak bir görüntüye bürünür.
Bebek hamileliğin bu zamanlarında anne karnında laguno yani insan dünyaya geldiğinde gövdenin büyük kısmını örten tüylerle kaplıdır. Omurgası yavaş yavaş doğrulmaya başlamıştır. Artık bebek kaşlarını ve gözlerini hareket ettirebiliyor. Bebek nefes alıp verme hareketlerine amniyon suyu yardımıyla başlar. Bir yandan da bebek ellerini ve kollarını hareket ettirme kabiliyeti edinmeye başlar. Bu hafta bebek çok ince tırnaklara sahip olur. Bebeğin boyutu yaklaşık olarak 6,1 cm yani bir limon boyutunda olacaktır.
Peki, bu zamanlarda anne ne yapmalı? Bu zamanlar anne adayı diyet yapmaktan kaçınmalıdır. Kepekli tahıllar, az yağlı süt ürünleri, yağsız et, meyve ve sebze içeren sağlıklı gıdalar tüketip bebeğin gelişimine yardımcı olabilir. Bir günde ekstradan 300 kalori almanız yeterli olacaktır.